Počela proizvodnja karamela

Bez autora
Nov 26 2013

Karamele se proizvode i u Bosni i Hercegovini, i to od prije šest mjeseci, a pravi ih firma Kondisa iz Ilijaša, koja se bavi proizvodnjom i petit-keksa, rahat-lokuma, želea, čajnih kolutića. Dugo godina se porodično bavimo pekarstvom, pa smo jednog dana odlučili da pokrenemo vlastitu proizvodnju, što se pokazalo uspješnim. Htjeli smo napraviti nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi, a s obzirom na to da je BiH siromašna. Kada je u pitanju ova proizvodnja, došli smo na ideju da osnujemo ovo preduzeće. U realizaciju naše ideje krenuli smo 2007. godine, a naši prvi proizvodi izašli su na tržište u junu 2008. godine, izjavio je Samir Rondić, direktor Kondise. Prvi proizvod, dodaje, bio je petit-keks koji je i danas njihov glavni i najbolje pradavan proizvod. Uspjeti na tržištu i izboriti se za svoje mjesto nije bilo nimalo lako, stoga se i ukazala potreba da plasiraju novi proizvod, karamele raznih vrsta okusa: mliječna, od kokosa, čokolade, lješnika.

Počela proizvodnja karamelaKaramele se proizvode i u Bosni i Hercegovini, i to od prije šest mjeseci, a pravi ih firma Kondisa iz Ilijaša, koja se bavi proizvodnjom i petit-keksa, rahat-lokuma, želea, čajnih kolutića...

- Dugo godina se porodično bavimo pekarstvom, pa smo jednog dana odlučili da pokrenemo vlastitu proizvodnju, što se pokazalo uspješnim. Htjeli smo napraviti nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi, a s obzirom na to da je BiH siromašna. Kada je u pitanju ova proizvodnja, došli smo na ideju da osnujemo ovo preduzeće. U realizaciju naše ideje krenuli smo 2007. godine, a naši prvi proizvodi izašli su na tržište u junu 2008. godine, izjavio je Samir Rondić, direktor Kondise.

Prvi proizvod, dodaje, bio je petit-keks koji je i danas njihov glavni i najbolje pradavan proizvod. Uspjeti na tržištu i izboriti se za svoje mjesto nije bilo nimalo lako, stoga se i ukazala potreba da plasiraju novi proizvod, karamele raznih vrsta okusa: mliječna, od kokosa, čokolade, lješnika.

- Iako smo jedini u BiH koji se bave proizvodnjom karamela, nije lako izboriti se sa stranom konkurencijom, sa proizvodima na koje su potrošači već navikli, ali tek je početak i nadamo se da će vremenom biti bolje. Međutim, mi nećemo stati na ovome i uskoro planiramo da ubacimo još jedan novi proizvod - istakao je Rondić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik